Versterkers

Het versterkerprogramma bestaat uit 1 hybride versterker, de 400D, en 3 transistorversterkers, de 400S, de 1000S en de 400C inbouw comboversterker.  De versterkers zijn opgebouwd uit de allerbeste componenten, zoals hoogwaardige weerstanden en condensatoren, Neutrik aansluitmateriaal en stofdichte potmeters. Daardoor zijn de versterkers zeer ruisarm en uiterst stabiel.

Voor de voor- en eindversterker van de 400D maakt HEVOS gebruik van “best of both worlds” : buizen voorversterker en klasse-D MOSFET eindtrappen. De voorversterkers zijn opgebouwd rond  de dubbeltriode 12AX7, die de voorversterker enkele prettige eigenschappen geeft, zoals een groot dynamisch bereik en een beetje ‘warme’ buizenklank. De buis is overigens zo afgesteld dat hij bij maximale uitsturing nauwelijks vervormt. De toonregeling is actief. De eindtrap is een klasse-D eindversterker.

De 400S is een compacte 400 Watt transistorversterker met geschakelde voeding. De versterker is uitgerust met een klasse-D eindversterker met UcD techniek.  De 400S is een muisstille, krachtige versterker met uitgebreide mogelijkheden voor zowel basgitarist als contrabassist. Door toepassing van een geschakelde voeding is de 400S slechts 2 kg zwaar.

De 1000S is vergelijkbaar met de 400S, maar heeft een dubbele eindversterker. Hierdoor levert de 1000S  2x 400 Watt /4 Ohm en gebrugd 800 Watt /8 Ohm. Door toepassing van een geschakelde voeding is de 1000S slechts 2 kg zwaar.

De 400C is een compacte 400 Watt transistorversterker, bestemd voor inbouw in alle Hevos combo’s. Ook deze versterker is uitgerust met een klasse-D eindversterker met UcD techniek.  De 400C is een muisstille, krachtige versterker met uitgebreide mogelijkheden voor zowel basgitarist als contrabassist. Door toepassing van een geschakelde voeding is de 400S slechts 2 kg zwaar.

In alle Hevos versterkers worden klasse-D eindversterkers toegepast. Klasse-D eindversterkers hebben een rendement van minimaal 90%, terwijl conventionele versterkers een efficiency hebben die nooit boven de 80% uitkomt. Dit verklaart waarom klasse-D versterkers nauwelijks nog koeling behoeven en zeer klein gebouwd kunnen worden. Overigens, de “D” is niet van digitaal, maar is simpelweg de volgende letter in de versterkerclassificatie.

Hevos gebruikt uitsluitend klasse-D-techniek die voldoet aan de allerhoogste eisen. Resultaat:  high-end eindversterkers met zeer lage vervorming.

Zie voor uitgebreide informatie over de verschillende versterkers en testverslagen de link: 400D400S , 1000S, 400C,  of kijk in het menu onder versterkers.