Super 12 combo

super12 combo

Technische gegevens:

Versterker 400C: 400W/4 Ohm , klasse-D
Type: basreflex
Luidsprekers: 1×12″ ,  slottweeter
Belastbaarheid: 500 Watt
Filter:  2500 Hz
Frequentiebereik: 35 Hz- 20 kHz
Impedantie: 8 Ohm
Gevoeligheid: 100 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen hxbxd: 40x46x35 cm
Gewicht: 14 kg

De Hevos Super12 combo wordt aangedreven door een 12″  luidspreker met neodymium magneet plus een slottweeter. De luidspreker heeft een continue belastbaarheid van 500 Watt. De combo levert een prachtig afgewogen basgeluid met een evenwichtig geluidsbeeld en een duidelijk middengebied dat zo typisch is voor een 12″ luidspreker.  Deze combo zal niet alleen basgitaristen bevallen maar ook contrabassisten verrassen! Door toepassing van neodymium magneetmateriaal en een versterker met geschakelde voeding is de combo extreem licht: slechts 14 kg.

De Super12 combo is ideaal voor basgitaristen die van het warmere geluid van een 12” luidspreker houden. Voor contrabassisten die ook basgitaar spelen is dit ook de ideale combo: de toegepaste 12” luidspreker is dezelfde als die in de Midget12 combo.

Het front van de combo is in een hoek geplaatst om een betere afstraling van het geluid te krijgen, zodat de kast op de grond kan staan en toch op het podium goed hoorbaar is. Voor bassisten die de combo als vloermonitor willen gebruiken wordt een pootje meegeleverd, waarmee de combo in een hoek van 30º geplaatst kan worden.

De Super12 combo wordt aangedreven door de Hevos 400C versterker. De 400C is een transistor/MOSFET klasse-D versterker met een vierbands toonregeling, 2 onafhankelijk regelbare ingangen met overstuurindicator. Verder is aanwezig een – 6 dB schakelaar voor actieve bassen, een fase-omkeer schakelaar voor contrabas pick-ups en een mute schakelaar voor onhoorbaar stemmen.

Aan de achterzijde vind men een extra luidsprekeraansluiting, een hoofdtelefoonuitgang en een regelbare symmetrische line-out met pre/post schakelaar. Verder is de versterker uitgerust met een clipindicatie en een inschakelvertraging. De  400C uitgerust met een 400 Watt klasse-D eindversterker en een geschakelde voeding. En is hij muisstil vanwege de toepassing van low-noise componenten, zoals in alle Hevos versterkers.

De combo kan gecombineerd worden met een extra Super12 of Super15 luidsprekerkast, waardoor een zeer krachtige set ontstaat en de versterker zijn maximale vermogen aan 4 Ohm kan leveren. Uiteraard zijn combo en luidsprekerkasten stapelbaar.