Power set

power10   powerzwart

Technische gegevens:

Power 2×10″ met tweeter

Type: basreflex
Luidsprekers:2×10″, slottweeter
Filter: 2500 Hz
Belastbaarheid: 800 Watt AES
Frequentiebereik: 40 Hz-20 kHz
Impedantie: 8 of 4 Ohm
Gevoeligheid: 100 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen: 60x42x37 cm
Gewicht: 22 kg

Power 2×10″

Type: basreflex
Luidsprekers: 2×10″
Belastbaarheid: 800 Watt AES
Frequentiebereik: 40 Hz-3,5 kHz
Impedantie: 8 Ohm
Gevoeligheid: 100 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen: 60x42x37 cm
Gewicht: 20 kg

Power 1×15″

Type: basreflex
Luidsprekers: 1×15″
Filter: 1000 Hz
Belastbaarheid: 500 Watt AES
Frequentiebereik: 30 Hz-1kHz
Impedantie: 8 Ohm
Gevoeligheid: 100 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen: 60x46x37 cm
Gewicht: 18 kg

De luidsprekerkasten uit de Powerserie vormen een ideale combinatie voor de veeleisende bassist die een perfect geluid wil hebben en weet dat de luidsprekers dat geluid voor een aanzienlijk deel bepalen. Het zijn echte all-roud luidsprekerkasten.

De Powerserie kasten zorgen voor een opvallend goede ruimtelijke spreiding van het geluid met een vér dragend laag dat zelfs op grote afstand nog voldoende geluidsdruk heeft. De reflexpoort is zo getuned dat de kasten de lage B-snaar van een 5- of 6-snarige bas probleemloos en hóórbaar weergeven.

De toegepaste luidsprekers hebben een zware magneet en stabiele conussen waardoor een grote geluidsdruk mogelijk is zonder dat er op enig moment sprake is van ‘cone breakup’, het beruchte flapperen van de conus. Daardoor blijft bij elk volume het geluid zeer strak, iets dat bij veel andere luidsprekers een probleem is.

De Power 2×10″ is voorzien van een topkwaliteit regelbare slottweeter met een horizontale stralingshoek van 140° . Samen met de 10″ speakers wordt zo het hele frequentiespectrum tot 20 kHz bestreken.

Power set  2×10/1×15

De Power serie 2×10/1×15 zijn luidsprekerkasten voor bassisten die wél een compacte geluidsinstallatie wensen maar géén concessies willen doen aan frequentiebereik en belastbaarheid.

De robuuste 15″ luidspreker van de Power 1×15″  levert een ongelooflijk diepe bas tussen de 30 en 1000 Hz. Het is dus een echte basluidspreker en daarom uitermate geschikt om samen met de 2×10 gebruikt te worden. Zo onstaat een ideale combinatie van de snelle 10″ luidsprekers plus tweeter en de 15″ luidspreker die nét dat extra beetje sublaag aan het geluid toevoegt.

Power set  2×10/2×10

Naast de Power 2×10/1×15 levert Hevos ook een Powerset 2×10/2×10. De onderste kast heeft geen tweeter, en in combinatie met de topkast 2×10 met tweeter vormen beide kastjes een 4×10 combinatie. Ideaal voor die mensen die het voordeel van een snelle 4×10″ configuratie willen combineren met de voordelen van twee hanteerbare kastjes.

Alle baskasten van de Power serie hebben dezelfde breedte- en dieptematen en zijn afgewerkt met stapelbare hoeken. De Power set is 1600 Watt AES belastbaar.

Bassprofessor schreef over de Power 2×10/2×10  serie:

” Het uiterlijk van deze dwerg verbergt uitstekend zijn prestaties. De kasten bestaan uit 15mm multiplex, dat met zwart vinyl bekleed is. Om beide kasten stabiel op elkaar te kunnen zetten zijn stapelbare hoeken gemonteerd. Transport is kinderspel, want dank zij de compacte bouw en materiaalkeuze wegen de kasten slechts 24 en 22 kg. Uw rug zal u dankbaar zijn!  De membranen van de vier luidsprekers zijn in stijve gegoten chassis opgehangen en worden door krachtige ferrietmagneten aangedreven.  Het schuin aflopend beschermingsrooster is op rubber gemonteerd zodat ook bij grote volumes niets meetrilt: voorbeeldig!

De hoogwaardige slottweeter is midden boven de beide 10”luidsprekers geplaatst, terwijl de reflexopening aan de onderzijde zit. Aan de achterzijde bevindt zich een verdiepte aansluitplaat met 2 luidsprekeraansluitingen. Dat zijn uiteraard Speakon connectoren: compromissen worden niet gesloten! Verder is er een L-pad aanwezig waarmee traploos het volume van de tweeter geregeld kan worden. Beide kasten zijn elk met 800 Watt belastbaar en hebben een rendement van 100dB/W/m. De totale set is dus met maar liefst 1600 Watt belastbaar, met een rendement van 103 dB/W/m! Om een optimale aansluiting met diverse versterkers te garanderen zijn beide kasten zowel in 4 Ohm als in 8 Ohm uitvoering leverbaar. De Powerstack scoort door een solide, onopvallend uiterlijk, kenmerkend voor topklasse. De bouw is voortreffelijk en ondanks het lichte gewicht zijn beide kasten zeer stabiel en “roadproof”.

Al bij een neutrale stand van de toonregeling openbaart zich de kracht van de set: het totaal klankbeeld is helder en gedefinieerd. Een licht, zijdeachtig eigen geluid van de luidsprekers zorgt er voor dat het totale geluid levendig is en niet al te “clean” wordt. In de lage registers gaat de set zeer diep, wat wijst op goede luidsprekers en een excellent kastontwerp. Ook 5- en 6-snarige bassen vormen geen probleem voor deze set. De vier 10” luidsprekers reageren direct en gedisciplineerd  op elke nuance en registreren ook elke speelfout. De set blijft volkomen vrij van vervorming, zelfs bij hoge volumes. De slottweeter levert een hifi-achtig hoog en past naadloos in het  totale klankbeeld, zonder ooit “metaalachtig” te klinken. De scheidingsfrequentie ligt bij 3,5 kHz en is goed gekozen, zodat een “gat” tussen luidsprekers en tweeter hier tevergeefs gezocht moet worden.

Jazz-,  funk- en fusionbassisten die zich geen zorgen meer willen maken over het verloren gaan van het eigen geluid van hun dure bas zijn hier aan het goede adres: met deze kasten klinkt hun instrument gewoon als het instrument zèlf. Kwaliteitsbassen hebben recht op versterking van dezelfde hoge kwaliteit om volledig tot hun recht te komen. De Hevosset voldoet hieraan en blijft ook bij hoge volumes altijd direct, detailrijk en gedefinieerd, met een verbluffend diep laag. Zowel wat uiterlijk als wat de geluidskwaliteit betreft bevinden de Hevos kasten zich op hetzelfde topniveau als Glockenklang.

Dat de naam Hevos in Duitsland nog relatief onbekend is ligt waarschijnlijk aan de marketing, want aan de kwaliteit van de producten kan het niet liggen. De Powerset is perfect afgewerkt, zeer transportvriendelijk en ook flexibel: in de oefenruimte en bij kleine gigs is 1 kast vaak voldoende. Moet het echt hard, dan komt de volledige set aan bod. Behalve deze uiterlijkheden zijn de klankeigenschappen ook uitstekend: een transparante weergave over het hele frequentiegebied, detailrijk, direct en gedefinieerd, met verbluffend veel volume in het laag. Ook wat de prijs betreft zit deze set in de hogere regionen, kwaliteit wat betreft bouwwijze en klank  krijgt men immers niet voor niets. De Nederlanders zijn niet bereid compromissen te sluiten die ten koste gaan van  de klankkwaliteit, en dat kost gewoon wat.  Pleister op de wonde: als je een complete set koopt is de prijs € 100,- lager dan wanneer je beide kasten afzonderlijk aanschaft. Professionele en semi-professionele bassisten uit met name de hoek van de jazz, funk en fusion kan ik persoonlijk aanbevelen om de set eens te testen. En speel je met de gedachten om de set aan te schaffen, dan spaar je in elk geval je rug… ” 

GITARRE & BASS schreef over de Power 2×10/1×15 serie:

” Krachtig, vol, strak, clean en open gaat deze HEVOS Power set te werk, en doet daarbij zijn naam alle eer aan. De kracht achter die zuivere weergave doet zich pas goed gelden als je met andere muzikanten samenspeelt en het volume van je versterker moet terugdraaien. Door de zuivere, vervormingsvrije weergave werkt de combinatie ook bij hoge volumes nooit ‘lawaaierig’… Van storende behuizingstrillingen is geen sprake, ondanks de lichte bouwwijze van de kasten. Bonzen en dreunen komen niet voor, ook niet bij zeer lage bastonen.

Door het bijzondere ontwerp van de conische reflexpoorten ontstaat er op enige afstand van de kasten een ‘vet’ basgeluid, terwijl in de directe omgeving het geluid transparant en gecomprimeerd klinkt. Voor livewerk is dit ideaal: dichtbij is het geluid gedifferentieerd en gedetailleerd, wat verder weg ontstaat een ronde en ‘vette’ bas. De onderlinge afstemming van beide kasten is perfect: beide kasten vullen elkaar naadloos aan in hun afstralingsgedrag, zonder ‘bulten’ in het overlappingsbereik. Dat is opmerkelijk, omdat het weergavebereik van de 10″ kast aan de onderzijde niet begrensd wordt door een scheidingsfilter. Daardoor kan men deze kast ook zonder de 15″ kast bij kleine optredens gebruiken! De slottweeter werkt vanaf 3,5 kHz en zijn geluid blinkt uit door een zijdeachtig hoog, dat ook bij grotere volumes nooit onaangenaam metaalachtig wordt, maar homogeen in het totaalgeluid past. De Power serie baskasten hebben het weer aangetoond:

HEVOS behoort zonder twijfel tot de topmerken in de basbranche. Krachtig, zuiver, soeverein en uitgebalanceerd van de allerlaagste bastoon van een vijfsnarige bas tot de allerhoogste briljante toon geeft de Power set het basgeluid weer. Hij doet zijn werk op een klein podium net zo strak als in een grote club, waar de zuivere en strakke weergave van zelfs de allerlaagste bastonen aansluiting op een PA vaak overbodig maakt. Het gebruik van bijzonder hoogwaardige luidsprekers en een uitgekiend kastontwerp maken de HEVOS kasten ook in ander opzicht attractief: met een gewicht van minder dan 22 kg zijn deze robuust uitgevoerde kasten makkelijk te vervoeren, zonder je rug te overbelasten. Nadelen zijn bij deze zorgvuldig gebouwde kasten niet te vinden. Als je de toonaangevende eigenschappen van deze schitterende baskasten in aanmerking neemt, dan is de prijs uiterst bescheiden !” 

Music Maker schreef over de Power serie:

“…..Als set munten ze uit door een zeer krachtig geluid met de voordelen van de snelle 10″ luidsprekers en de druk van de 15″. De tweeter geeft dat mooie extra randje hoog. Het laag is prachtig rond en warm, zonder wollig te worden. Het midden heeft die aangename knor die tot ver in de zaal/het cafe blijft staan. Het hoog is prachtig transparant en ‘crisp’… Ook deze spullen van Hevos zijn weer van grote klasse en kunnen zich meten met de groten der bassistenaarde, terwijl de prijzen redelijk concurrerend zijn.”

GITARIST schreef over de Power serie:

“…..Dan eindelijk het geluid: verbluffend! Moddervet, strak laag en sprankelend, transparant hoog en toch geen gebrek aan midden! Verder is de combinatie qua volume in staat je broekspijpen flink te laten wapperen, dan wel je spijsvertering een handje te helpen. HEVOS heeft met dit setje wat mij betreft bewezen kennis van zaken in huis te hebben en op de hoogte te zijn van hetgeen bassisten willen. Geluidstechnisch valt er op deze combinatie niets af te dingen en hetzelfde geldt voor de vormgeving en afwerking. Wat mij betreft: niets dan lof………”