Over Hevos

HEVOS is een kleinschalig bedrijf dat  hoogwaardige geluidsapparatuur voor bassisten ontwerpt en bouwt.  Om de versterkers en luidsprekers voor een goede prijs/kwaliteitverhouding te kunnen leveren, zijn ze rechtstreeks bij de producent verkrijgbaar en bij enkele gespecialiseerde basspecialisten. HEVOS, opgericht in 1992 door Ben Heil en Rob de Vos,  heeft zijn domicilie in het Limburgse Panningen en een demonstratieruimte in Deurne bij Eindhoven.

ben      robmidget
Ben                                                                           en Rob

De taken zijn duidelijk verdeeld: Ben houdt zich vooral bezig met de productie en bedenkt oplossingen voor de hardwarematige kant van de HEVOS producten. Bovendien heeft hij de financiën  van het bedrijf onder zijn hoede. Rob heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van luidsprekerkasten  en versterkers en onderhoudt  zowel de contacten met klanten als de eigen website.

Waar andere fabrikanten hun toevlucht zoeken tot goedkope productie in het Verre Oosten, blijft HEVOS een typisch Nederlands bedrijf. Er worden op geen enkele wijze concessies gedaan aan de kwaliteit van de producten.  Alle luidsprekerkasten, combo’s en versterkers van HEVOS zijn “made in Holland”. Hierdoor is en blijft de hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd. Door het toepassen van hoogwaardige componenten in de uitgekiende ontwerpen worden de HEVOS producten door bassisten en vakbladen in binnen- en buitenland tot de top gerekend van de wereld van de basversterking.

HEVOS bouwt zijn kasten handmatig

 ben

Hevos bouwt zijn kasten helemaal handmatig. Dat garandeert dat alle kasten met de grootste zorgvuldigheid zijn gemaakt. Bovendien is de constructie tamelijk complex: schuin front, schuine poort, verstevigingen enzovoorts. Dat kan eigenlijk alleen maar handmatig goed gebeuren.

Alle onderdelen worden gelijmd en geschroefd, zodat een zeer stijf geheel ontstaat. Door het toepassen van lichte materialen zoals 15 mm populieren multiplex zijn alle Hevos-kasten goed te tillen en dus vriendelijk voor uw rug.

Tenslotte worden de kasten afgewerkt met een ijzersterke zwarte bekleding en kunststof stapelbare hoeken. Roadproof.

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden van nieuwe Hevos producten, zorg dan dat uw naam,  adres, emailadres en telefoonnummer op de mailinglijst komen.  U kunt ons emailen via info (at) hevos.nl . Of neem telefonisch contact met ons op: +31(0)645742027.

Hevos heeft in Deurne een demonstratieruimte waar u alle versterkers, luidsprekerkasten en combo’s kunt uitproberen. Een email of telefoontje is voldoende om de basspullen eens grondig te testen.

——————————————————————————–

Enkele bekende bassisten die op HEVOS apparatuur spelen:

marco
Marco Dirne

Marco Dirne speelt al meer dan 10 jaar op Hevos apparatuur en heeft in de loop der jaren een heel assortiment aan Hevos kasten, versterkers en combo’s verzameld. Opgeleid op het toenmalige Hilversums conservatorium. Marco is zelf al een aantal jaren docent basgitaar aan het Rotterdams conservatorium. Behalve docent is Marco een veelgevraagd live-bassist. Simone Kleinsma, Hind, Sister Sledge, C.B. Milton, Edsilia Rombley, Tineke Postma en vele anderen hebben Marco graag als bassist.

henk de laat
Henk de Laat

Henk de Laat studeerde in 1988 cum laude af aan het Rotterdams conservatorium, en studeerde daarna nog zang aldaar en in Parijs. Hij speelt en speelde met vele grote muzikanten, waaronder Shirley Bessey,  Deborah Brown, en vele anderen. Met Eric Vloeimans toerde hij door Saudi-Arabië. Momenteel is hij actief in Melike, met Osama Abdulrasol, MusTique, het Enrique Tarde Quartet en zijn recente geesteskind De Laat en Schreurs.

dibbe2
Dibbe van Laarhoven

Dibbe van Laarhoven  speelt als bassist de sterren uit de hemel met Kyteman. Niet meer weg te slaan op de televisie. Onder de vele optredens in 2009 staan Pinkpop en het North Sea Jazz Festival. Dibbe speelt over een 800D hybride versterker en een 2×10/1×15 Power luidsprekerset.

jill
Jill Delien

Jill  Delien,  professioneel bassiste uit Vlaanderen. Genoot haar opleiding aan de bekende Jazz Studio te Antwerpen, leerling van Cedric Waterschoot. Speelt in diverse bands en is een veelgevraagde bassiste.

overwater
Tony Overwater

Tony Overwater is een van de beste contrabassisten van Nederland en winnaar van de Edison in 2001. Zijn energie en uitstraling zijn wijdverbreid bekend en maken hem naast een goede begeleider ook een opvallend solist/performer. Tony speelt over een Hevos Compact luidsprekerset en een Hevos hybride basversterker.

cedric
Cedric Waterschoot

Cédric Waterschoot uit Brussel is een van Europa’s beste basgitaristen. Had les van  Benoît Vanderstraeten en Michel Hatzigeorgou.  In 1995 won hij de Billy Sheehan Scolarship en mag studeren aan het Musician Institute in Los Angeles. Daar speelt hij met Gary Willis, Stanley Clarke, Steve Bailey, Mike Stern, Scott Henderson en anderen. Terug in België begeleidt hij vele grote artiesten en doceert hij aan de Jazz Studio in Antwerpen. Cédric speelt op diverse Hevosproducten.

david
Davis de Marez Oyens

David de Marez Oyens speelde als bassist met onder andere Toon Hermans, Thijs van Leer, Margriet Eshuijs, Jan Akkerman en Floris. Is al vele jaren docent aan het conservatorium van Amsterdam. David speelt op een Midget 10″ combo met extra Midget 10″ luidsprekerkast.

petervink
Peter Vink

Peter Vink (ex Q65) is producer en was docent aan het conservatorium te Tilburg. Peter speelt over de legendarische “grote” basset van Hevos, bestaande uit een Dual Tube PreAmp, een 800A stereo eindtrap van 2×800 Watt, een 4×10″ luidsprekerkast en een 1×18″ luidsprekerkast.

marten
Marten Schulp

Marten Schulp, professioneel bassist, speelt basgitaar en contrabas in diverse jazzbands. Is publicist en schrijft onder andere voor muziekbladen. Marten speelt over een Compact set en gebruikt daarbij een Hevos 400B hybride basversterker.

charly
Charly Angenois

Charly Angenois is een van de meest gevraagde muzikanten van Nederland, zowel in de jazz als de rock ’n roll muziek. Hij speelde onder andere met Rita Reys, Candy Dulfer, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Thijs van Leer, Al Jarreau, Monty Alexander en John Clayton. Ook is Charly regelmatig te zien in het orkest van Cor Bakker bij Paul de Leeuw. Hij geeft les aan het conservatorium van Amsterdam en is zelf een leerling van Victor Kaihatu. Charly speelt op een Midget 10” combo.