800S

De nieuwe 800S basversterker is de volgende stap in de serie lichtgewicht high-end versterkers die enkele jaren geleden begon met de 400S.

De eindversterker van de 800S is een 800 Watt klasse-D versterker. Vanwege zijn hoge efficientie van 92% en het gebruik van een massief aluminium koelprofiel is een koelventilator niet nodig. Voor gebruik in de studio een pluspunt.

Specificaties van klasse-D versterkers zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte voeding. De geschakelde voeding van de 800S maakt van de 800S een high-end versterker zonder ruis of brom.

De voorversterker is dezelfde als toegepast in de 400S en de 400C versterkers. Hij is bekend vanwege zijn absolute geruisloze werking dank zij de toepassing van low-noise componenten. Knoppen en schakelaars zijn tot een minimum beperkt: wat nodig is is aanwezig, de rest is weggelaten.

Twee onafhankelijke ingangen maken het mogelijk om twee instrumenten gelijktijdig aan te sluiten en te gebruiken. De ingangsimpedantie is zeer hoog (5 MΩ), zodat piezo pick-ups versterkt kunnen worden zonder gebruik van een externe voorversterker.

Data:

Type: transistor klasse-D, high end
Vermogen: 800 Watt/4 Ohm
Demping: >2000/1 kHz/4 Ohm
Ingangen: 2x 5 MΩ impedantie, gescheiden gain
Toonregeling: 4 banden actief
Bescherming: kortsluiting, open uitgang, DC-beveiliging uitgang, temp. beveiliging, misaanpassing, clip, vertraagde inschakeling
Divers: mute-out, hoofdtelefoonaansluiting, studiokwaliteit symmetrische line-out met pre-post schakelaar, -6 dB schakelaar, faseomkeerschakelaar
Uitgang: 2x Speakon
Gewicht: 3,3 kg
Hxbxd: 8x27x20 cm

Gitarre & Bass schreef over de 800S:

” Met zijn 3,3 kg is de handige 800S wat zwaarder dan de 400S, maar natuurlijk nog steeds uiterst handzaam en gemakkelijk te vervoeren. Al bij inschakelen valt de volledige afwezigheid van brom en ruis op. Vanwege het ontbreken van een bestaande ventilatormotor is er geen mechanisch geluid hoorbaar, wat vooral aangenaam is tijdens het oefenen en voor studiotoepassingen. En het voorversterkercircuit laat zien wat het kan: de opmerkelijk gedetailleerde weergave wordt niet in het minst beïnvloed door ruis. Zelfs als de versterker volledig open staat kan men vertrouwen op studio-eigenschappen.

De basregelaar zorgt voor veel punch en gerichte druk op de buikholte, terwijl de bas-mid regelaar een mooi effect heeft met een diepe knor, zodat die bijna fungeert als een tweede basregeling.  Tegelijkertijd creëert deze potmeter een fraai droog gedempt geluidsbeeld zonder dat de bastoon dun wordt. Het tweekanaals ingangsgedeelte van de Hevos 800S is variabel qua toepassingen en de bediening overzichtelijk, prettig in live situaties. Absoluut overtuigend, gedetailleerd en zuiver levert deze versterker zijn vermogen, terwijl de krachtige toonregeling in staat is de sound desgewenst extreem bij te stellen.. Zonder twijfel zal deze sterke Hevosversterker zelfs de meest veeleisende bassisten voor zich winnen. “