2×6 combo

2x6 2x6

Technische gegevens:

Versterker 400C:  400W/4 Ohm , klasse-D
Type: basreflex
Luidsprekers: 2×6″
Belastbaarheid: 200 Watt
Frequentiebereik: 70 Hz – 8 kHz
Impedantie:  8 Ohm
Gevoeligheid: 97 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen hxbxd : 44x23x32 cm
Gewicht: 10,3 kg  (combo),   8,7 kg (extra luidsprekerkast)

De 2×6 is de kleinste van de Hevos combo’s, maar desondanks biedt hij een verbluffende basweergave. Het is ongelofelijk wat die twee kleine 6” luidsprekers kunnen.

De Hevos 2×6 combo wordt aangedreven door de Hevos 400C versterker. De 400C is een transistor/MOSFET klasse-D versterker met een vierbands toonregeling, 2 onafhankelijk regelbare ingangen met overstuurindicator. Verder is aanwezig een – 6 dB schakelaar voor actieve bassen, een fase-omkeer schakelaar voor contrabas pickups en een mute schakelaar voor onhoorbaar stemmen.

Aan de achterzijde vind men een extra luidsprekeraansluiting, een hoofdtelefoonuitgang en een regelbare symmetrische line-out met pre/post schakelaar. Verder is de versterker uitgerust met een clipindicatie en een inschakelvertraging. De  400C uitgerust met een 400 Watt klasse-D eindversterker en een geschakelde voeding. En is hij muisstil vanwege de toepassing van low-noise componenten, zoals in alle Hevos versterkers.

De versterker levert zijn volle vermogen aan 4 Ohm, zodat een extra luidsprekerkast (8 Ohm) aangesloten kan worden. Daarvoor is een 2×6 luidsprekerkast beschikbaar met dezelfde afmetingen als de combo. Gestapeld levert dat een slanke zuil met een zeer krachtige bas.

……………………………………………………………………………………………………….

Het Duitse magazine Gitarre&Bass testte de 2×6 combo met extra kastje. Dit is de conclusie:

Het is gewoonweg ongelooflijk wat voor een volle en detailrijke basweergave Hevos uit die kleine 6 inch luidsprekers weet te krijgen. Maar als men de machtige speciale luidsprekers en de enorm solide bouwwijze van de behuizing nader bekijkt, wordt het duidelijk dat het niet zozeer tovenarij is maar veel meer om degelijke fysica die zulke resultaten mogelijk maakt. Vooral ook omdat de hoogwaardige comboversterker over een behoorlijke vermogensreserve beschikt. Naast de verbazingwekkende combinatie van een extreem compacte bouw en volwassen klankprestaties is een extra voordeel dat de voorversterker over twee ingangskanalen beschikt met aparte Gain-regelaars en een fase-omkeerschakelaar. Daardoor is de kleinste Hevos-combo niet alleen óók  geschikt voor muziekscholen maar tevens voor akoestische instrumenten met meer dan 1 pick-up. De prijs zal menig zuinige bassist doen slikken, maar buitengewone prestaties op topniveau krijg je nu eenmaal niet gratis. “