Test 800S

Gitarre & Bass schreef over de 800S:

“Met zijn 3,3 kg is de handige 800S wat zwaarder dan de 400S, maar natuurlijk nog steeds uiterst handzaam en gemakkelijk te vervoeren. Al bij inschakelen valt de volledige afwezigheid van brom en ruis op. Vanwege het ontbreken van een bestaande ventilatormotor is er geen mechanisch geluid hoorbaar, wat vooral aangenaam is tijdens het oefenen en voor studiotoepassingen. En het voorversterkercircuit laat zien wat het kan: de opmerkelijk gedetailleerde weergave wordt niet in het minst beïnvloed door ruis. Zelfs als de versterker volledig open staat kan men vertrouwen op studio-eigenschappen.

De basregelaar zorgt voor veel punch en gerichte druk op de buikholte, terwijl de bas-mid regelaar een mooi effect heeft met een diepe knor, zodat die bijna fungeert als een tweede basregeling.  Tegelijkertijd creëert deze potmeter een fraai droog gedempt geluidsbeeld zonder dat de bastoon dun wordt. Het tweekanaals ingangsgedeelte van de Hevos 800S is variabel qua toepassingen en de bediening overzichtelijk, prettig in live situaties. Absoluut overtuigend, gedetailleerd en zuiver levert deze versterker zijn vermogen, terwijl de krachtige toonregeling in staat is de sound desgewenst extreem bij te stellen.. Zonder twijfel zal deze sterke Hevosversterker zelfs de meest veeleisende bassisten voor zich winnen.”