Nieuw: Thor15 luidsprekerkast

De Thor15 luidsprekerkast is een ‘spin off’  van de Thor15 combo die onlangs is uitgebracht.

Technische gegevens:

Type kast: basreflex
Luidsprekers: 1×15″ ,  slottweeter
Belastbaarheid: 500 Watt AES
Filter:  2500 Hz
Frequentiebereik: 35 Hz- 20 kHz
Impedantie: 8 Ohm
Gevoeligheid: 100 dB/W/m
Connectoren: 2x Speakon
Afmetingen hxbxd: 54x46x35 cm
Gewicht: 14,3 kg

De Thor15 wordt aangedreven door een 15” bas-midden luidspreker die niet alleen goed is in het laag maar ook een fraaie middenweergave heeft. Die combinatie van een goede laag- en middenweergave is vaak het zwakke punt bij bestaande 15” basluidsprekers.  De toegepaste 15” luidspreker combineert een laag conusgewicht met een grote stijfheid, waardoor het frequentiegebied ver doorloopt. Hierdoor en vanwege de sterke magneet blijft ook bij zware belasting de weergave strak. De dynamische slottweeter tilt het hoog zijdezacht op tot 20 kHz.

De combinatie van de bijzondere 15” luidspreker en de tweeter zorgt er voor dat het geluid transparant blijft. Een eigenschap overigens van alle Hevos luidsprekerkasten en combo’s. Daardoor is de hoorbaarheid op het podium en in de repetitieruimte altijd goed. De tweeter is aan de achterzijde regelbaar met behulp van een L-pad.

De Thor15 combo is continu met 500 Watt AES belastbaar, weegt 14,3 kg en is slechts 54 cm hoog. Kniehoog dus. De combinatie van krachtige, loepzuivere weergave van diep laag tot filigrein hoog, het laag gewicht en de geringe grootte maakt de Thor15 tot een aantrekkelijke ‘stand-alone’ basluidsprekerkast. Indien gewenst kan de Thor15 gecombineerd worden met een kast uit de Super serie met 12 ” of 15″ luidspreker. Vanwege het feit dat deze kasten dezelfde oppervlaktematen hebben zijn ze perfect stapelbaar.

De Thor15 is zoals Hevos zijn luidsprekerkasten bedoelt: de ‘sound’ wordt gemaakt door het instrument en de vingers van de bassist. De luidsprekerkast versterkt dat slechts.

Prijs: € 995,- incl. btw

Accessoires:  hoes en luidsprekerkabel