Nieuwe Thor15 bascombo

De Thor15 wordt aangedreven door een 15” bas-midden luidspreker die niet alleen goed is in het laag maar ook een fraaie middenweergave heeft. Die combinatie van een goede laag- en middenweergave is vaak het zwakke punt bij bestaande 15” bascombo’s.  De toegepaste 15” luidspreker combineert een laag conusgewicht met een grote stijfheid, waardoor het frequentiegebied ver doorloopt. Hierdoor en vanwege de sterke magneet blijft ook bij zware belasting de weergave strak. De dynamische slottweeter tilt het hoog zijdezacht op tot 20 kHz.

De combinatie van de bijzondere 15”luidspreker en de tweeter zorgt er voor dat het geluid transparant blijft. Een eigenschap overigens van alle Hevos luidsprekerkasten en combo’s. Daardoor is de hoorbaarheid op het podium en in de repetitieruimte altijd goed.   

De toegepaste Hevos 400C comboversterker heeft intussen in de andere Hevos combo’s zijn klasse  bewezen De versterker levert 400W/4Ω, is volledig stil en de zeer hoge ingangsimpedantie en de demping van de eindversterker staan garant voor een perfecte versterking.

De Thor15 combo is continu met 500 Watt AES belastbaar, weegt nog geen 16 kg en is slechts 54 cm hoog. Kniehoog dus. De combinatie van krachtige weergave, laag gewicht en geringe omvang maakt de Thor15 tot een aantrekkelijke bascombo. De Thor15 heeft dezelfde oppervlaktematen als de Super12 en Super15, waardoor hij makkelijk (stapelbaar) combineerbaar is met een luidsprekerkast uit de Superserie.

Voor technische details zie de Thor15 combo pagina.