1000S

front klein

1000s back

Technische gegevens:

Type: transistor klasse-D, high end
Vermogen: 2×400 Watt/4 Ohm, gebrugd 1x 800 Watt/8 Ohm
Demping: >2000/1 kHz/4 Ohm
Ingangen: 2x  5 MΩ impedantie, gescheiden gain
Toonregeling: 4 banden actief
Bescherming: kortsluiting, open uitgang, DC-beveiliging uitgang, temp. beveiliging, misaanpassing, clip, vertraagde inschakeling
Divers: mute-out, hoofdtelefoonaansluiting, studiokwaliteit symmetrische line-out met pre-post schakelaar, -6 dB schakelaar, faseomkeerschakelaar
Uitgang: 3x Speakon
Gewicht: 2 kg
Hxbxd:  7x23x20 cm

De 1000S is een ultracompacte basversterker van hxbxd  7 x 23 x 20 cm, met een gewicht van 2 kg. De 1000S is geschikt voor zowel basgitaar als contrabas. Door het toepassen van de nieuwste techniek is de 1000S muisstil, zelfs bij vol vermogen. De klasse-D eindversterker zorgt er voor dat het instrument zonder enige kleuring versterkt wordt.

De 1000S versterker heeft een continu uitgangsvermogen van  2×400 Watt/4 Ohm, gebrugd 1x 800 Watt/8 Ohm.  Er zijn 2 aparte ingangen beschikbaar, zodat tegelijkertijd 2 verschillende instrumenten ( of bij contrabas 2 pick-ups) aangesloten kunnen worden. Van elk van de 2 ingangen is het volume (gain) apart regelbaar.  De led boven ingang 1 is een overstuur-indicator en verandert van groen naar rood zodra het ingangssignaal te groot is.

Ingang 1 heeft een –6dB schakelaar om de gevoeligheid indien nodig te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij gebruik van een actieve bas waarvan het signaal  erg sterk is. Ook separate voorversterkers voor contrabaselementen leveren soms een krachtig signaal. Overigens is een aparte voorversterker voor de piezo-elementen van een contrabas bij het gebruik van de 1000S onnodig. Ingang 1 is tevens voorzien van een zogenaamde fase-omkeer-schakelaar, die nuttig kan zijn bij het gebruik van 2 pick ups op een contrabas. Met behulp van deze schakelaar zet men het  signaal van ingang 1 in tegenfase met dat van ingang 2, waardoor de klankkleur verandert.

De voorversterker is voorzien van een Mute-Out  om onhoorbaar te stemmen. Het signaal in de versterker wordt dan onderbroken en is beschikbaar aan de Mute-Out uitgang. Hier kan bijvoorbeeld een stemapparaat op aangesloten worden. Zolang de Mute-Out actief is brandt de Mute-led. De toonregeling is actief en heeft 4 banden: Low, Low-Mid, Mid-High en High. Elke band heeft een bereik van +/- 12 dB. Onder akoestisch normale omstandigheden is het aan te bevelen om de toonregeling niet of met terughoudendheid te gebruiken.

De 1000S is voorzien van allerlei beveiligingen, zoals inschakelvertraging, clipindicatie en een beveiliging tegen kortsluiting van de luidsprekeruitgang. Aan de achterzijde zijn een aansluiting voor hoofdtelefoon alsmede een symmetrische Line Out met pre/post schakelaar aanwezig. Twee Speakon luidsprekeraansluitingen, een Mute-Out en een Groundlift schakelaar completeren de versterker.

De eindtrap is een klasse-D versterker. Daardoor is de 1000S uiterst stabiel en muisstil. Door het hoge rendement van klasse-D versterkers is geforceerde koeling niet nodig.

De HEVOS 1000S is een Nederlands product,  “Made in Holland”.

Het Duitse basblad BassQuarterly heeft de 1000S versterker getest. Dit zijn de conclusies:

“ Het geluid van de HEVOS 1000S is – zoals men mag verwachten van Hevos – gewoon uitstekend , warm en pittig , transparant , met zeer aangename middentonen en heldere hoge tonen . De versterker reageert snel en dynamisch , heeft zowel in de bridged als in non-bridged modus bijna oneindige power en volume voor alle denkbare podia en maakt indruk met zijn eenvoudige bediening en flexibele geluidsinstellingen . De gebruikte luidsprekers bepalen dan de finesses . Met een paar 15 ” speakers breng je al een diepe bas op aardbevingsniveau voort met een enorme geluidsdruk. Maar zelfs met een of twee kleinere boxen ( bijv. 2 x 10 ” of 1 x 12 ” ) overtuigde de 1000S met een rijke , krachtige bas , een grommende midrange en heldere hoge tonen . De 1000S is bovendien multifunctioneel: of het nu gaat om metal , rock, pop , funk , country of jazz, : hij beheerst alle vakkundig en schijnbaar achteloos. Dezelfde multifunctionaliteit gaat ook op voor het gebruikte instrument, basgitaar, contrabas of akoestische basgitaar.

De HEVOS 1000S is een Nederlands meesterwerk van het hoogste niveau en ideaal voor bassisten die op zoek zijn naar een helder , onvervormd en eerlijk geluid van hoge kwaliteit . Hij is licht , klein, compact, zeer krachtig, zeer flexibel en multifunctioneel in gebruik. De weergave is uitstekend, het geluid clean , verfijnd en vol. De bediening is eenvoudig , de bouwkwaliteit is uitstekend en van het hoogste niveau, en ruis of brom kent de 1000S niet. Ook de prijs van deze high-end versterker is zeer aantrekkelijk. ”