Nieuwe serie versterkers op komst

We zijn al een tijd druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe serie basversterkers. Zoals het er nu naar uit ziet zal de introductie niet meer lang op zich laten wachten.

Wat is er nieuw aan de serie? De nieuwe versterkers zullen een geschakelde voeding krijgen, waardoor het gewicht sterk zal afnemen. Anders dan sommige andere fabrikanten heeft Hevos met de introductie van geschakelde voedingen gewacht tot de kinderziektes eruit waren, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is en het geluid tot in de laagste register krachtig blijft. Het gewicht per versterker zal door toepassing van de nieuwe voeding afnemen tot minder dan 2 kg.

De tweede verandering is de toepassing van de nieuwste generatie klasse-D eindversterkers met high-end eigenschappen. De voorversterker is gebaseerd op de bestaande preamp van Hevos zoals die gebruikt wordt in de 400T. Dus 2 regelbare ingangen met een zeer hoge ingangsimpedantie, zodat deze behalve voor basgitaar ook zeer geschikt zijn voor piezo-pickups van contrabassen. Natuurlijk beschik t de preamp over een -6dB schakelaar en fase-omkeerschakelaar, een mute schakelaar met uitgang, hoofdtelefoonaansluiting en een high-end gebalanceerde line-out met pre/postschakelaar.

Er zal een drietal nieuwe versterkers op de markt gebracht worden. We beginnen met de nieuwe 400C  combo versterker, 400Watt/ 4Ω.  Daarna komen de beide losse tops, de 400S met 400W/4Ω,   en de 1000S  met  2x400W/4Ω of 1x1000W/4Ω.  Beide losse versterkers zullen  de afmetingen  bxhxd  22x6x20 cm hebben.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws.