De basset van Peter Vink

petervink set

Peter Vink stuurde vandaag een leuke foto op van zijn basset. Van Hevos zijn de luidsprekerkasten 4×10” en 1×18”, en de eindversterker van 2x800W. Hij speelt al meer dan 11 jaar over deze set!

Peter Vink is bekend geworden als bassist van de legendarische Haagse rockband Q65 uit de jaren ’60, bekend van onder andere de hit The Life I Live. Daarna volgden een aantal andere bands en projecten, waarvan de bekendste zijn  Big Wheel, FinchAyreon ( muziekproject van Arjen Anthony Lucassen),  Veralin en meer recent Knight Area. Hier een leuk filmpje van Knight Area.

Dat Peter en zijn basset de hele wereld al hebben gezien moge duidelijk zijn als je de namen van de bands ziet waarin Peter speelde en speelt. Arjen Lucassen zegt op zijn site over Peter:

During the 60s Peter was a big star in the Netherlands with his band Q65, but I was more interested in his progressive period with the band Finch in the 70s. The first time I met Peter was when he produced my very first demo in 1978. From that time on we’ve always kept in touch and worked together in the cover band ‘The Renegades’, the 1993 Anthony CD, and the first Ayreon CD. Peter was a logical choice for me to take on the 2002 tour of Star One, where he proved that he is still my favorite bassplayer with his powerful style that is somewhere between John Entwhistle (Who) and Chris Squire (Yes) though he has his own and recognizable sound. Whenever Peter is in a group of people he is always the life of the party; it is never boring when Peter is around!”

Keep up the good work Peter!