Hevos en duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid wordt de aflopen tijd te pas en nog vaker te onpas gebruikt, zodat het zijn betekenis begint te verliezen. Duurzaamheid heeft te maken met op een juiste wijze omgaan met grondstoffen en de leefomgeving, zodat geen blijvende schade wordt aangericht. Dat klinkt mooi, maar wat betekent dat in de praktijk, bijvoorbeeld voor Hevos?

Om te beginnen zijn Hevos-producten letterlijk erg duurzaam, dat wil zeggen dat ze lang meegaan. En mocht er na die lange levensduur een moment komen dat iets afgedankt wordt, dan kunnen alle Hevos-producten gerecycled worden.

europa

Maar er is nog een ander aspect aan Hevos-producten dat ze duurzaam maakt, en dat is de herkomst van de componenten. Hevos tracht zoveel mogelijk die componenten uit de directe omgeving te betrekken. De voordelen daarvan zijn dat de transportlijnen kort zijn, dat de productieprocessen gegarandeerd milieuvriendelijk zijn en voldoen aan Europese standaarden, en dat de arbeidsomstandigheden bij de leveranciers voldoen aan hoge (Europese) eisen. Die laatste zaken zijn bij gebruik van componenten vanuit de andere kant van de wereld niet altijd gewaarborgd.

Voor Hevos-producten betekent dat  concreet dat we slechts enkele onderdelen noodgedwongen buiten Europa betrekken. Vrijwel alle onderdelen komen van dichtbij (Europa) of van dichterbij (Nederland) of van zeer dichtbij (binnen 40 km).  Wat voorbeelden:

Hevos voorversterkers worden in Eindhoven geassembleerd
Hevos eindversterkers worden in Groningen en Italië geassembleerd
Versterkerkasten komen uit Helmond
Hout voor luidsprekerkasten komt uit Finland
Bekleding voor luidsprekerkasten komt uit Groot Brittannië
Roosters voor luidsprekerkasten komen uit Helmond
Luidsprekers komen uit diverse Europese landen

Het betrekken van onderdelen uit de eigen omgeving heeft nog een extra voordeel, namelijk dat de kwaliteit gegarandeerd is.  En dat is voor Hevos van het grootste belang, want alleen met de allerbeste onderdelen kun je kwalitatief zeer goede basversterkers en luidsprekerkasten maken. En daar is het ons uiteindelijk om te doen: het maken van kwalitatief hoogwaardige basproducten.