Combo’s zo licht als een ‘veertje’

Door de komst van de nieuwe 400C comboversterker worden de Hevos combo’s 3 kg lichter dan voorheen. Dat is het gevolg van het feit dat de 400C een geschakelde voeding heeft gekregen, waardoor de zware trafo tot het verleden behoort. Dat gaat ook gelden voor de 400S en 1000S, de losse versterkers die deze zomer ook gelanceerd zullen worden.

2x6 front

Klanten weten dat we – in tegenstelling tot andere fabrikanten – niet onmiddellijk met elke nieuwe technologische ontwikkelingen meegaan. We wachten liever af tot de kinderziektes eruit zijn. En kinderziektes zijn er bij elke nieuwe technologie. Denk maar eens aan de warmteproblemen bij de eerste generatie luidsprekers met neodymium magneten, en de vervormingsproblemen bij de eerste klasse-D eindtrappen.

Zo ook bij geschakelde voedingen: de eerste generatie had regelmatig last van allerlei kinderkwaaltjes. Daarom hebben we bij Hevos rustig afgewacht tot er een 100% stabiele geschakelde voeding beschikbaar was. En die is er nu. Later meer over de technologie achter de nieuwe amps.

Door de lichte 400C versterker worden de gewichten van de Hevos combo’s als volgt:

2×6                13,7 kg
Midget10       14,6 kg
Midget12       13,7 kg
Super12        16,6 kg
Compact15   18   kg

We weten dat er nog lichtere bascombo’s op de markt zijn dan de Hevos combo’s, maar vergelijking is moeilijk omdat het altijd combo’s betreft met een lager versterkervermogen en luidsprekers die minder zwaar belast kunnen worden.

De prijzen zullen gelijk blijven aan die van de  ‘oude’  combo’s.